
معرفی فرمت WebP
در دنیای طراحی وب اگر تنها یک آینده برای سیستم های تصویری وجود داشته باشد به Webp تعلق خواهد داشت. طراحان وب توانسته اند، با کمک این ابزار با بزرگترین معضل خود مقابله کنند. به گونه ای که با استفاده از Webp با حفظ کیفیت تصویر، حجم آن را تا میزان زیادی کاهش دهند. این فرمت به سرعت توانست جای دو فرمت دیگر یعنی jpig و png را که در تصاویر خود حجم بالایی داشتند را بگیرد و به محبوب ترین فرمت در بین وبمسترها تبدیل شود.در مقاله امروز سامانه فعال شده قرار است به بررسی فرمت Webp و چگونگی …
در دنیای طراحی وب اگر تنها یک آینده برای سیستم های تصویری وجود داشته باشد به Webp تعلق خواهد داشت. طراحان وب توانسته اند، با کمک این ابزار با بزرگترین معضل خود مقابله کنند. به گونه ای که با استفاده از Webp با حفظ کیفیت تصویر، حجم آن را تا میزان زیادی کاهش دهند. این فرمت به سرعت توانست جای دو فرمت دیگر یعنی jpig و png را که در تصاویر خود حجم بالایی داشتند را بگیرد و به محبوب ترین فرمت در بین وبمسترها تبدیل شود.در مقاله امروز سامانه فعال شده قرار است به بررسی فرمت Webp و چگونگی تبدیل آن به فرمت های دیگر بپردازیم.
مزایای استفاده از فرمت Webp
در سال 2010 میلادی بود که این فرمت توسط گوگل منتشر شد. اکنون با وجود اینکه فرمت webp بیش از سیزده سال قدمت دارد باز هم در عرصه خود به عنوان جدیدترین فرمت شناسایی می شود. با وجود اینکه کاهش حجمی که توسط این فرمت روی تصاویر صورت می گیرد عمده علت محبوبیت آن است، اما در کنار این موضوع چگونگی کاهش حجم توسط Webp نیز یکی از مسائلی است که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و سبب میشود این فرمت بهترین گزینه برای طراحی وب باشد.
بدترین اتفاقی که ممکن است هنگام ورود به یک صفحه وب برای یک کاربر افتد، کندی در لود شدن آن است. هیچکس دوست ندارد هنگام ورود به یک صفحه وب دقایق زیادی منتظر بماند و با کندی روبه رو شود. از همین رو اکثر طراحان سایت به دنبال استفاده از محتوا و تصاویر سبک هستند که به سهولت لود می شوند و از استفاده از تصاویر پر حجم و سنگین دوری می کنند. از سوی دیگر علاقه مخاطبان در سال های اخیر بیشتر به سمت مشاهده مطالب تصویری است تا خواندن متن های طولانی. از همین رو طراحان وب بیشتر سعی نموده اند از تصاویر بزرگ و با کیفیت در سایت خود استفاده کنند. این روزها وجود تصاویر و محتوای ویدیویی در یک سایت به عامل اصلی جذابیت و جذب مخاطب آن تبدیل شده است.
اما نکته قابل توجه این جا است که اگر در یک سایت از صد ها تصویر با کیفیت بالا و فرمت Jpegاستفاده شده باشد. حجم محتوای آن سایت آن قدر بالا میرود که لود کردن آن بسیار زمان بر خواهد بود و افرادی که از اینترنت ضعیف تر برخوردار هستند با مشکل مواجه خواهند شد. اگر شما هم هنگام لود وب سایت های خود با مشکل مواجه می شوید از ما کمک بخواهید.
وقتی افراد نتوانند به سادگی از محتوای یک سایت بازدید کنند، سایت جذابیت خود را از دست می دهد.
تعریف فرمت webp
فرمت Webp میتواند به دو صورت کاهش حجم با پایین بردن کیفیت، و کاهش حجم بدون پایین آوردن کیفیت فعالیت کند. اما حتی در زمانی که کار با کاهش کیفیت همراه می باشد میزان آن بسیار اندک است، به گونه ای که حتی امکان دارد با یک نگاه متوجه نشوید.
در فرمت Webp شما میتوانید تمامی ویژگی های دو فرمت دیگر یعنی JPEG pngرا به صورت یک جا مشاهده کنید، در حالی که کم ترین کاهش کیفیت در تصاویر Webpرخ میدهد. شما می توانید کاهش حجم حدود سی درصدی را هم تجربه کنید. از طرفی شما در webp می توانيد همانند pngتصاویری با پس زمینه شفاف مشاهده کنید. حتی درباره تصاویر متحرک مانند Gif نیز فرمت Webp از آن ها پشتیبانی می کند و با بهترین کیفیت، تصویر و پس زمینه را ارائه می دهد.
به همین سادگی شما میتوانید تصاویری JPEG را به صورت استاندارد، تصاویر PNG را بدون داشتن پس زمینه و همچنین گیف ها را به فرمتWebp تبدیل کنید. حتی میتوانید با این فرمت آن ها را بسازید.
البته لازم به ذکر است که در فرمت Webp مشکلاتی نیز مشاهده می شود که عمده آن مربوط به پشتیبانی نکردن پلتفرم ها و نرم افزار های مختلف از آن است. برای نمونه میتوان به فتوشاپ اشاره کرد که به طور مستقل Webp را پشتیبانی نمیکند و باید با استفاده از بلاگین تصاویر آن را در فتوشاپ بارگذاری کرد.
با وجود اینکه مرورگر های کروم و اوپرا از Webp پشتیبانی می کنند و در دو سال اخیر مرورگر های فایر فاکس، اج و پیل مون نیز به جمع آن ها اضافه شدند، همچنان مرورگرهایی مانند سافاری وجود دارند که درباره پشتیبانی از این فرمت جدید مقاومت می کنند.
در کنار مرورگرهایی که ذکر کردیم، چندین سیستم مدیریت محتوا نیز مانند وردپرس و جوملا إز webp پشتیبانی می کنند. با این وجود ویندوز همچنان با برنامه های پیش فرض قادر به پشتیبانی از این فرمت نیست.
یکی دیگر از مطالب حائز اهمیت درباره Webp این است که پردازندههای سیستم برای بازگشایی تصاویری با این فرمت انرژی بیشتری صرف می کنند. کد گذاری های صورت گرفته در Webp به گونه است که باعث می شود منابع سیستم برای رمز گشایی آن بیشتر درگیر شوند.
بنابراین نقاط قوت فرمت Webp را می توان حجم پایین، سرعت بالا، پشتیبانی از تصاویری که پس زمینه ندارند و تصاویری که متحرک هستند نام برد. و درباره نقاط ضعیف آن نیز میتوان به درگیری بیشتر منابع برای رمز گشایی و پشتیبانی نشون توسط همه پلتفرم ها و نرم افزار ها اشاره کرد.
چگونگی ساخت و ویرایش تصاویر در فتوشاپ با Webp
قبلا هم به این مسئله اشاره کردیم که برای بازگشایی تصاویر در فتوشاپ باید از یک پلاگین استفاده کنیم. پلاگین webp حجم پایینی دارد که در حدود 512 کیلوبات است. دانلود این پلاگین به سادگی در اینترنت امکان پذیر است. پس از آن که پلاگین را نصب و راه اندازی کنید دو فایل یکی مختص فتوشاپ 32بیتی و دیگر مختص فتوشاپ 64بیتی در اختیار شما قرار داده می شود. تنها کافی است که فایل مناسب با برنامه فتوشاپ خود را در محل نصب برنامه کپی کنید. بعد از انجام این کار میتوانید در فتوشاپ از تصویری به Webp خروجی دریافت کنید.
تبدیل فرمت webp به فرمت های مختلف
با استفاده از برنامه شناخته شده XnConvert می توانید در صورتی که جزو کاربران اندروید، ویندوز یا مک باشید، تصاویر را روی هر وسیله ای که بخواهید تبدیل به فرمت Webp کنید. البته همین عمل را می توانید به صورت معکوس نیز انجام دهید، یعنی فرمت Webp را به دیگر فرمت ها تبدیل کنید. برای انجام این کار در هر وسیلهای چه رایانه باشد یا تلفن همراه، لازم است ابتدا تصاویر مورد نظر را به برنامه وارد کنید. سپس تغییرات دلخواه نظیر سایز و اندازه، واتر مارک یا دیگر گزینه ها را اعمال کنید. سپس در انتهای کار برای خروج فرمت webp را برای تصاویر انتخاب نمایید.
webp در حالت آنلاین
برای تبدیل فرمت تصاویر به webp در حالت آنلاین، سایت هایی طراحی شده است که میتوانید با ورود به آن ها لیست فرمت های مختلف را مشاهده کنید. تنها با کلیک کردن روی فرمت مورد نظر خودتان به سادگی میتوانید فرمت تصویر را به فرمت گزینه انتخاب شده تبدیل کنید. برای مثال هنگامی که می خواهید یک فرمت را به Webp تبدیل کنید ابتدا تصویر را انتخاب کرده و سپس گزینه Convert to WebP را انتخاب می کنید. شما باید در صفحه جدیدی که ظاهر می شود تصاویر مورد نظر خود را انتخاب کنید و با زدن گزینه استارت، تغییرات را روی آن ها اعمال کنید.
مواردی هم وجود دارد که میخواهید تصاویر با فرمت Webp را به فرمت های دیگر نظیر JPEG تبدیل کنید. انجام این کار هم نیاز به سایت های دارد که قبلا اشاره کردیم. شما با ورد به سایت مربوطه ابتدا روی گزینه Convert to JPEG کلیک می کنید. در ادامه تصاویری که در فرمت Webp خیره سازی شده اند را انتخاب می کرده و با همان روشی که پیش تر گفته شد تغییرات را اعمال می کنید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی ویژگی ها و چگونگی عملکرد فرمت Webp اشاره کردیم. شما با مطالعه این مطالب نه تنها به اطلاعاتی درباره مزایا و معایب این فرمت دست پیدا می کنید بلکه می توانید تا حدود زیادی کار با آن را بیاموزید. ما به صورت مختصر و مفید به چگونگی تبدیل فرمت های دیگر به فرمت Webp و تبدیل این فرمت به دیگر فرمت ها پرداختیم. تلاش ما جمع آوری اطلاعات مفید در این زمینه و کمک به شما بوده است. امید است که مفید واقع شده باشد.
معرفی کاملی بود دمتون گرم
معرفی کاملی بود دمتون گرم