رفع خطاهای سرچ کنسول

دسته‌بندی‌ها بهینه سازی سایت
نویسنده تیم سئو
زمان مورد نیاز برای مطالعه 7 دقیقه

مهمترین و اساسی ترین گام ها برای سئو و بهینه سازی سئو سایت، رفع خطاهای موجود در سرچ کنسول گوگل است. اکثر وب مستران، توسعه دهندگان و سئو کاران حتما حداقل یک بار با خطاها و مشکلات در سرچ کنسول مواجه شده اند. در این مقاله با انواع ارورها در گوگل سرچ کنسول و روش های حل آن ها آشنا خواهید شد. سرچ کنسول این خطاها را به شما نمایش می دهد تا شما بتوانید با رفع آن ها بستر را برای بهبود و بهینه سازی ربته سایت خود در گوگل فراهم کنید. بنابراین هیچ گاه این ارورها و خطاهایی …

مهمترین و اساسی ترین گام ها برای سئو و بهینه سازی سئو سایت، رفع خطاهای موجود در سرچ کنسول گوگل است. اکثر وب مستران، توسعه دهندگان و سئو کاران حتما حداقل یک بار با خطاها و مشکلات در سرچ کنسول مواجه شده اند. در این مقاله با انواع ارورها در گوگل سرچ کنسول و روش های حل آن ها آشنا خواهید شد. سرچ کنسول این خطاها را به شما نمایش می دهد تا شما بتوانید با رفع آن ها بستر را برای بهبود و بهینه سازی ربته سایت خود در گوگل فراهم کنید. بنابراین هیچ گاه این ارورها و خطاهایی که در سرچ کنسول گوگل مشاهده می کنید را دست کم نگیرید. اگر آنها را رفع نکنید به طور حتم با مشکلات مختلفی در فرآیند سئو سایت خود مواجه خواهید شد.

رفع ارور سرچ کنسول

رفع ارور سرچ کنسول در بخش Coverage

یکی از مهمترین و پر کاربرد ترین قسمت های سرچ کنسول، بخش Coverage است. قابلیت Index Coverage به شما این امکان را می دهد که صفحات که گوگل سعی در ایندکس کردن آن ها داشته است را مشاهده کنید. البته این صفحه جدای از این قابلیت، خطاهای احتمالی که از ایندکس شدن صفحات سایت شما جلوگیری کرده اند را به شما نمایش خواهد داد.

بخش‌های مختلف صفحه‌ Coverage

در صفحه Coverage ما چهار باکس یا قسمت را می بینیم که هر کدام از آن ها اطلاعات خاصی را در اختیار ما قرار می دهند. این چهار بخش به ترتیب از چپ به راست صفحه عبارتند از:

1 – Error (باکس قرمز) 2 – Valid with warnings (باکس زرد) 3 – Valid (باکس سبز) 4 – Excluded (باکس خاکستری).

در بخش Error که باکس قرمز رنگی دارد، شما صفحاتی را مشاهده می کنید که به دلیل وجود مشکل یا مشکلاتی، ایندکس نشده اند یا فرآیند ایندکس شدن آنها مختل شده است. قسمت Valid with warnings که در باکس زرد قرار دارد، بخش جالبی است. در بخش Valid with warnings، شما صفحاتی را می بینید که ایندکس شده اند اما گوگل از صحت اطلاعات خود در رابطه با آن صفحات مطمئن نیست. بخش Valid، صفحاتی را به شما نمایش می دهد که به صورت کامل و بدون هیچ مشکلی در گوگل ایندکس شده اند. قسمت Excluded که با یک باکس خاکستری نمایش داده می شود را دست کم نگیرید. عبارت Excluded به معنای مستثنی شده است. این قسمت از صفحه Covrage به شما می گوید که چه صفحاتی در سایت شما وجود دارند که خود شما از ایندکس شدن آن ها جلوگیری کرده اید. در واقع همان صفحاتی هستند که خود شما آن ها را اصطلاحا نو ایندکس (No-Index) کرده اید.

بخش Error در صفحه‌ Coverage سرچ کنسول

در بخش ارور، ما چند ستون را مشاهده می کنیم که هر کدام از آن ها اطلاعات خاص و منحصر به فردی را به کاربر نمایش می دهد.

  • status: در این ستون Error های بخش Coverage را می بینیم.
  • type: در این ستون نوع Error مشخص می شود. در ادامه به شرح مفصل تمام Errorها خواهیم پرداخت.
  • validation: این ستون بخش اعتبار سنجی این صفحه است.
  • Trend: در این ستون روند و مسیر خطاها را می‌توانیم مشاهده کنیم.
  • Pages: همه صفحاتی که شامل Error هستند را می‌توانیم در این ستون ببینیم.

انواع Error در صفحه‌ Coverage سرچ کنسول گوگل

در این قسمت از مقاله با مهمترین و اساسی ترین ارورها در صفحه Coverage آشنا می شوید. البته راه حل و رفع اساسی آن ها را نیز فرا خواهید گرفت

Server error
این خطا را با عنوان خطای 500 نیز می شناسیم. در واقع خطای 500 به این معنی است که اشکالی در سرور ‌سایت شما به وجود آمده که مانع قبول کردن درخواست برای لود صفحه مورد نظر شده است.

Redirect error
این Error یعنی خطای تغییر مسیر وجود دارد. تغییر مسیر موجود برای آدرس مورد نظر اشکال دارد و احتمالاً دلیل مشکل، یکی از این موارد است. بهتر است حتما قبل از تغییر مسیر از  Redirect 301 استفاده کنید.

Submitted URL blocked by robots.txt
علت ایجاد این خطا وجود مشکل در فایل robots.txt است. برای رفع آن صفحه مورد نظر را با استفاده از ابزار robots.txt tester گوگل،  بررسی کنید.

Submitted URL marked noindex
شما می خواهید که این صفحه ایندکس شود، اما در تگ متای آن صفحه، یک دستور noindex قرار دارد. اگر تمایل به ایندکس شدن صفحه مورد نظر دارید، باید آن تگ یا HTTP response را حذف کنید.

Submitted URL returns unauthorized request 401
درخواست ایندکس این صفحه توسط شما وجود دارد، اما گوگل با خطای دسترسی بدون مجوز (خطای 401) مواجه شده است. برای حل این مشکل شما بایستی دسترسی‌هایی که ربات گوگل نیاز دارد را فراهم و ایجاد کنید.

Submitted URL not found 404
اگر صفحه ای از سایت خود حذف کنید اما هم چنان در سایت مپ شما وجود داشته باشد با این ارور مواجه خواهید شد. برای رفع این ارور باید سایت مپ خود را به روز و ترمیم کنید.

بخش warning سرچ کنسول

اگر چه هشدار ها به اندازه ارورها و خطا ها در سرچ کنسول خطرناک نیستند، اما نباید از آن ها به سادگی گذشت. این که صفحاتی که در این بخش قرار دارند ایندکس شوند یا خیر، به گوگل بستگی دارد. شما می توانید با رفع این هشدارها و خطاها روند و احتمال ایندکس شدن این صفحات را قوت ببخشید. یکی از مهمترین هشدارهایی که در این قسمت می توانید ببینید هشدار Indexed, though blocked by robots.txt است.

دلیل این هشدار وجود برخی از کد هایی است که در فایل robots.txt وجود دارد. ممکن است شما برای جلوگیری از ورود برخی از ربات های مزاحم قطعه کدی را در این فایل قرار دهید. همین امر ممکن است که باعث شوند از خزش و عبور و مرور برخی از ربات های گوگل جلوگیری کنند. برای رفع این ارور بایستی فایل robots.txt را بررسی کنید و مجوز و دسترسی های لازمه را ایجاد نمائید. دلیل ایجاد این هشدار به زبان دیگر این است که گوگل نتوانسته تشخیص دهد که شما عمدا این دسترسی را نداده اید یا سهوا به وجود آمده است.

بخش valid سرچ کنسول

در این بخش صفحاتی را می بینید که بدون هیچ مشکلی در گوگل ایندکس شده اند. با این که هیچ ارور یا وارنینگی در این قسمت وجود ندارد اما گوگل سرچ کنسول، مواردی را برای بهبود این ایندکس این صفحات اعلام می کند. در واقع  گوگل برای بهتر شدن این لینک‌ ها که ایندکس شده اند، پیشنهاداتی را ارئه می کند.

Submitted and indexed
زمانی که شما این مورد را مشاهده کردید، باید بدانید که قصد شما این بوده که صفحه مد نظر شما ایندکس شود. حال این صفحه به آسانی و به دور از هر مشکلی ایندکس شده است.

Indexed; not submitted in sitemap
این پیام زمانی ایجاد می شود که صفحه ای از سایت شما با موفقیت ایندکس شده است اما در سایت مپ شما وجود ندارد. در واقع این پیام به آن معناست که شما برای ایندکس کردن این صفحه یا صفحات هیچ کمکی به گوگل نکرده اید. با وجود یک سایت مپ درست و دقیق، احتمال این که تناوب و میزان بررسی و مرور سایت توسط گوگل افزایش پیدا کند بسیار بیشتر خواهد شد.

Indexed; consider marking as canonical
زمانی که این پیام را مقابل دیدگان خود دید باید بدانید این گونه صفحات ایندکس شده اند. نکته ای که وجود دارد این است که این صفحات آدرس های تکراری دارند. برای رفع آن سعی کنید از تگ canonical استفاده کنید.

بخش Excluded سرچ کنسول

همان طور که بالاتر ذکر شد، کلمه‌ی Excluded  به معنی مستثنا شده می باشد. این قسمت مربوط به آن دسته از صفحاتی است که شما از گوگل خواسته اید آن ها را ایندکس نکند. البته در این قسمت شما صفحاتی را می توانید ببینید که درخواست ایندکس شدن آن ها را داده اید اما گوگل آن ها را نادیده گرفته است. دلیل این نادیده گرفتن این است که از نظر گوگل این صفحات ارزش کافی برای ایندکس شدن ندارند. انواع Typeها در بخش Excluded سرچ کنسول گوگل:

  • Blocked by ‘noindex’ tag
  • Blocked by page removal tool
  • Blocked by robots.txt
  • Crawl anomaly
  • Blocked due to unauthorized request
  • Crawled – currently not indexed
  • Discovered – currently not indexed
  • Duplicate page without canonical tagDuplicate non-HTML page
  • Google chose different canonical than user
  • Not found 404
  • Page removed because of legal complaint
  • Page with redirect
  • Queued for crawling
  • Submitted URL dropped
  • Submitted URL not selected as canonical

سخن پایانی

در این مقاله با انواع خطاها، هشدارها و پیام های گوگل سرچ کنسول و راه حل آن ها آشنا شدیم. توجه کنید که رفع این ارورها و خطاها، اولین گام برای سئو و بهینه سازی سایت شما برای گوگل است. سعی کنید که به صورت مداوم ارورهای گوگل سرچ کنسول را چک کنید. اگر اروری وجود داشت سریعا برای رفع و حل آن اقدام کنید. در صورتی ک در ارتباط با سرچ کنسول و مباحثی که در این زمینه وجود دارد سوالی دارید میتوانید با مشاوران ما در سامانه فعال شده ارتباط برقرار کنید.

4.8/5 - (5 امتیاز)
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید