آشنایی با افزونه ها و نصب و اجرای پلاگین

نصب و اجرای پلاگین

دسته‌بندی‌ها مقالات آموزشی
نویسنده سعید حسینی
زمان مورد نیاز برای مطالعه 8 دقیقه

اگر شما هم از افرادی هستید که بیشتر اوقات خود را در فضای اینترنت و رسانه‌ های اجتماعی به سر می‌ برید مطمئنا با وب ‌سایت یا وبلاگ آشنایی با افزونه ها و نصب و اجرای پلاگین های زیادی روبرو خواهید شد که هر کدام از پلاگین یا افزونه‌های مختلفی برخوردار هستند. در واقع پلاگین‌ ها شاید نامی آشنا برای مطالعه ‌کنندگان این متن باشد. ما در این مطلب تمام تلاش خود را به کار می‌ بریم که اطلاعات مهمی در ارتباط با نصب و اجرای پلاگین، کارکرد افزونه در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم. شاید برای شما این …

اگر شما هم از افرادی هستید که بیشتر اوقات خود را در فضای اینترنت و رسانه‌ های اجتماعی به سر می‌ برید مطمئنا با وب ‌سایت یا وبلاگ آشنایی با افزونه ها و نصب و اجرای پلاگین های زیادی روبرو خواهید شد که هر کدام از پلاگین یا افزونه‌های مختلفی برخوردار هستند. در واقع پلاگین‌ ها شاید نامی آشنا برای مطالعه ‌کنندگان این متن باشد. ما در این مطلب تمام تلاش خود را به کار می‌ بریم که اطلاعات مهمی در ارتباط با نصب و اجرای پلاگین، کارکرد افزونه در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم.

شاید برای شما این سؤال به وجود آمده باشد که پلاگین چیست و به چه منظوری از  آن استفاده می ‌کنیم؟ به زبانی ساده ‌ترمی ‌توان گفت پلاگین همان اطلاعات جدیدی هستند که به سایت شما اضافه می ‌شود و می‌ تواند سایت را کامل کند. ما را تا پایان این متن همراهی کنید و به اطلاعات خود در زمینه پلاگین و یا افزونه‌ ها بیافزایید.

تعریف پلاگین

پلاگین به‌عنوان مؤلفه ‌ای معرفی می‌ شود که یک قابلیت خاص را به برنامه ‌های کامپیوتری اضافه خواهد کرد. در واقع این افزونه‌ ها خود به ‌تنهایی کاربردی ندارند. به‌ عنوان مثال شما زمانی‌ که  ویدئو‌های یک وب ‌سایت را مشاهده می ‌کنید به افزونه خاصی نیاز دارید. بنابراین اگر افزونه مورد نیاز روی مرورگر شما نصب نشده باشد  قادر به اجرا و پخش ویدئو نخواهید بود.

اگر بخواهیم  پلاگین را تخصصی ‌تر برای شما تعریف کنیم باید بگوییم که این واژه از دو بخش تشکیل می ‌شود که بخش اول آن به معنی دو شاخه برق و بخش دوم به معنی داخل و درون است. یعنی شما می ‌توانید به ‌واسطه یک جریان اصلی امکانات مورد نیاز مختلفی را تأمین کنید، بنابراین تنها زمانی می‌ توانید از برنامه‌ های نرم ‌افزاری استفاده کنید که از افزونه‌ های مناسبی برخوردار باشد.

کاربرد پلاگین

نرم ‌افزارهای کامپیوتری خدمات مختلفی را ارائه می‌ دهند و بستری را فراهم آوردند که بتوان افزونه ‌های مختلفی را در برنامه ‌های میزبان ثبت کرد. لازم به ذکر است که بگوییم برنامه ‌های میزبان به ‌تنهایی و مستقل از پلاگین ‌ها می‌ توانند عملکرد خوبی را از خود نشان بدهند، اما برای این‌ که کاربران بتوانند استفاده بهینه ‌ای از این برنامه‌ ها داشته باشند باید به نصب و اجرای پلاگین بر روی برنامه‌ ها بپردازید.

پلاگین‌ هایی که روی وردپرس قابلیت نصب دارند می‌ توانند امکانات بسیاری را برای سایت شما به همراه داشته باشد شما می ‌توانید با نصب پلاگین بدون نیاز به کدنویسی ظاهری زیبا با امکاناتی پیشرفته را برای سایت خود به ارمغان بیاورید.

نصب پلاگین روی نرم‌ افزارهای مختلف

نرم‌ افزارهای مختلفی وجود دارند که هرکدام از آن ‌ها به افزونه‌های خاصی نیازمند هستند، در ادامه مطالب چند نمونه از نرم‌افزارهایی را که باید پلاگین‌ های مختلفی را روی آن ‌ها نصب نمایید به شما معرفی خواهیم کرد.

نرم‌افزار ویرایش صدا

ازجمله نرم‌ افزارهایی که به افزونه‌ های مختلفی نیاز دارند برنامه‌ های ویرایش صدا هستند، بنابراین پلاگین‌ ها برای تولید، پردازش و تحلیل صدا بر روی این‌ چنین نرم‌ افزارهایی نصب می ‌شوند.

نصب و اجرای پلاگین

نرم‌ افزارهای بازی ‌های رایانه ‌ای

شبیه‌ سازهای مختلفی در فضای اینترنت وجود دارند که امکان اجرای بازی‌های کنسولی خاص را روی کامپیوتر ممکن خواهد کرد، بنابراین برای آزمایش واحدهای کوچک ‌تر که قصد نصب بازی روی آن را دارند باید به نصب و اجرای پلاگین بپردازید.

نرم ‌افزارهای گرافیکی

یکی از مهم‌ ترین مواردی که در این‌ جا می‌ توان ذکر کرد که برای کارایی بیشتر به افزونه یا همان پلاگین نیاز دارد نرم‌ افزارهای گرافیکی می ‌باشد، بنابراین برنامه‌هایی چون فتوشاپ برای پشتیبانی از فرمت‌ های مختلف عکس و ویرایش آن‌ ها به پلاگین‌ های خاصی نیاز دارد.

مرورگرهای وب

در میان تمامی نرم ‌افزارهایی که از افزونه استفاده می ‌کنند، باید بگوییم که مرورگرهای وب بیشترین استفاده را از پلاگین دارند، در واقع افزونه‌ هایی که روی وب ‌سایت‌ها نصب می‌ شود به نمایش محتواهایی که مرورگرها نمی ‌توانند آن‌ها را نشان دهند، کمک می ‌کند.

حال این محتوا ممکن است شامل ویدئو، بازی‌ های آنلاین و … شود. بنابراین این پلاگین‌ ها توسط گروه خاصی که این فرمت ‌ها را به وجود آورده‌ اند توزیع می ‌شوند. از طرفی باید بگوییم هر مرورگر از وب‌ سایتی رسمی برخوردار است که شما می ‌توانید به نصب و اجرای پلاگین مورد نظر خود روی آن‌ ها بپردازد.

آموزش نصب پلاگین در وردپرس

برای آن که بتوانید پلاگین را روی وردپرس نصب کنید بهتر است از بروز رسانی خودکار برنامه وردپرس کمک بگیرید و یا به ‌صورت دستی آن را نصب کنید که ما در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

بهتر است برای انجام این کار ابتدا با کمک یک برنامه آپلود کننده برنامه وردپرس را ببندید و آن را به قسمت دیگر در پوشه‌ ای مجزا انتقال دهید. به این نکته توجه داشته باشید که فایل برنامه نباید از پوشه اصلی خود خارج کنید.

  • برنامه را که در قسمت برنامه‌ ها وجود دارد فعال کنید.
  • بهتر است برای انجام پیکربندی از قسمت تنظیمات برنامه  آن وارد شوید.
  • در نهایت پیکربندی‌های مورد نظر خود را به‌ صورت اطلاعات و در پایان از بالای قسمت پیکربندی برنامه را فعال کنید.

فراموش نکنید که قبل از انجام هرگونه هنگام سازی از برنامه یک بک‌آپ داشته باشید.

نصب پلاگین وردپرس از طریق‌ هاست

شاید شما هم با این مشکل مواجه شده باشید که هاست اجازه نمی‌دهد که برنامه‌های سنگین را انتقال دهید. در زمان بروز چنین مشکلی بهتر است برنامه مورد نظر را از طریق‌هاست نصب و فعال کنید.

کافی است برای نصب برنامه ابتدا به قسمت public-htmi بروید.
سپس به پوشه‌ای که اطلاعات وردپرس شما در آن ذخیره شده است وارد شوید(Wp–content)
پلاگین موردنظر خود را از پوشه Plugins انتخاب کنید و به آن وارد شوید.
بعد از آپلود کردن برنامه آن را از حالت Zip خارج کنید و در آخر به مدیریت برنامه در قسمت وردپرس بروید وبه قسمت افزونه‌ها وارد شوید و افزونه نصب شده را فعال کنید.

مسائل امنیتی پلاگین

افزونه‌ هایی که روی برنامه‌ های مختلف نصب می ‌شوند دارای خطرات و مشکلات امنیتی هستند، چرا که هکرها به ‌راحتی می ‌توانند از طریق این پلاگین ‌ها به کامپیوتر شما وارد شوند و کدهای مخرب و غیر مجاز را به وب‌ سایت شما ارسال کنند.

هنگام نصب و اجرای پلاگین باید به این نکته توجه داشته باشید که افزونه‌ های محبوب به وسیله میلیون‌ ها کاربر دانلود و استفاده خواهند شد، بنابراین اگر هکری بتواند از باگ امنیتی استفاده کند بدون شک افرادی زیادی در معرض ویروس قرار می‌ گیرند.

مسئله دیگری که باید برای شما ذکر کنیم این است که افزونه ‌ها و پلاگین ‌ها را برنامه ‌نویسان مختلفی ایجاد می ‌کنند. بنابراین یک کاربر هیچ‌ گونه اطلاعی در مورد امن بودن آن ندارد. در نتیجه باید هنگام انتخاب پلاگین نهایت دقت خود را به کار ببرید و به‌ جای این ‌که هنگام رویارویی با اولین پلاگین آن را روی برنامه خود نصب کنید به ‌دنبال پلاگین ‌هایی باشید که منابع معتبری آن‌ ها را ارائه داده‌اند.

گاهی اوقات برای بسیاری افراد این اتفاق رخ می ‌دهد که بعد از نصب پلاگین نمی ‌توانند از آن استفاده نمایند، بنابراین باید این‌ گونه از پلاگین ‌ها را سریعاً از روی کامپیوتر خود حذف نمایید چرا که می ‌تواند یک کد مخرب به شمار رود.

مهم ‌ترین نکته ‌ای که در مورد نصب و اجرای پلاگین باید در نظر داشته باشید این است که همیشه از آخرین ورژن افزونه ‌ها استفاده نمایید و افزونه‌ های مورد استفاده خود را بروز نگه دارید.

نصب و اجرای پلاگین

تداخل پلاگین‌ها

همان‌طور که در مطالب بالاتر ذکر کردیم پلاگین ‌ها کدهای کوچک و جانبی هستند که به ‌راحتی می‌ توان آن ‌ها را دانلود و به برنامه ‌های اصلی اضافه کرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که با نصب این نوع از پلاگین‌ ها گاهی اوقات احتمال ایجاد مشکلات در سایت ‌ها خیلی زیاد خواهد شد و این مشکلات هم به دلیل تداخل دو افزونه با همدیگر می ‌باشد یا این‌ که ممکن است قالب و پلاگین نصب ‌شده با هم سازگاری نداشته باشند.

حال ممکن است بسیاری از افراد به ‌دنبال راه ‌حل ‌هایی باشند که از ایجاد چنین مشکل‌ هایی جلوگیری کنند. بنابراین باید بگوییم که پلاگین ‌هایی را که از کاربرد مشابهی برخوردار هستند به ‌طور همزمان در یک برنامه مورد استفاده قرار ندهید و از طرفی هم پلاگینی را مورد استفاده قرار دهید که با قالب فعال سایت شما سازگاری  و هماهنگی داشته باشد.

سخن پایانی

افزونه یا پلاگین به ‌طورکلی به برنامه‌ هایی گفته می‌ شود که هدف آن‌ ها اضافه ‌کردن قابلیت ‌ها و امکانات جدید به برنامه‌ های دیگر می ‌باشد با استفاده از پلاگین امکان شخصی‌ سازی برنامه ‌ها برای کاربران بیشتر می‌ شود. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که پلاگین‌ ها به‌ تنهایی هیچ‌ گونه کاربردی ندارند و نمی‌ توان از آن‌ ها استفاده کرد، بنابراین وابسته به برنامه‌ های اصلی هستند.

نرم‌ افزارهای مختلفی وجود دارد که به‌ منظور صرفه‌ جویی در وقت در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت تا مطمئن شوند از منابع قابل ‌اعتمادی برخوردار هستند. بنابراین به نصب و اجرای پلاگین روی این برنامه ‌ها می ‌پردازد.

البته به این نکته دقت داشته باشید که پلاگین‌ ها تنها روی نرم‌ افزارها ختم نمی ‌شوند بلکه سیستم‌ های تولید محتوایی همچون وردپرس برای این‌ که از قابلیت‌ ها و امکانات بی ‌نظیری برخوردار شوند از پلاگین ‌ها نهایت استفاده را می‌ برند. در صورتی که برای نصب و اجرای پلاگین یا نصب و قالب سایت راهنمایی خواستید می توانید با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید.

4.9/5 - (8 امتیاز)
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
  • حمید 2 سال پیش

    فوق العاده بود کلی ممنونم

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید