صفحه ساز المنتور

صفحه ساز المنتور

دسته‌بندی‌ها مقالات آموزشی
نویسنده تیم تحریریه
زمان مورد نیاز برای مطالعه 10 دقیقه

شکل ظاهری وب­سایت شما اولین چیزی­ است که مخاطب را به سمت خود می­کشاند پس بهتر است از یک افزونه صفحه ­ساز برای وب­سایت خود استفاده کنید تا بتوانید تصویری مخاطب‌پسند ارائه دهید. افزونه‌ی صفحه ساز المنتور چیست؟ یکی از افزونه­های وردپرس (Word Press) افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور است. این افزونه که در دسته­ ی صفحه ­سازها قرار می­گیرد، ویرایشگر fronted را با ویرایشگر اصلی وردپرس جابه‌جا می­کند و از این طریق شما می­توانید طراحی مورد نظرتان را برای وب‌سایت خود انجام دهید. فرقی نمیکند سایت چند زبانه یا سایت فروشگاهی و یا حتی سایت شرکتی این افزونه بر روی همه …

شکل ظاهری وب­سایت شما اولین چیزی­ است که مخاطب را به سمت خود می­کشاند پس بهتر است از یک افزونه صفحه ­ساز برای وب­سایت خود استفاده کنید تا بتوانید تصویری مخاطب‌پسند ارائه دهید.

افزونه‌ی صفحه ساز المنتور چیست؟

یکی از افزونه­های وردپرس (Word Press) افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور است. این افزونه که در دسته­ ی صفحه ­سازها قرار می­گیرد، ویرایشگر fronted را با ویرایشگر اصلی وردپرس جابه‌جا می­کند و از این طریق شما می­توانید طراحی مورد نظرتان را برای وب‌سایت خود انجام دهید. فرقی نمیکند سایت چند زبانه یا سایت فروشگاهی و یا حتی سایت شرکتی این افزونه بر روی همه سایت ها کاربرد دارد. این افزونه تعداد نصب بالایی در مخزن رسمی وردپرس دارد و به شما کمک می­کند تا طرح دلخواه خود را بر روی صفحات وب­سایت پیاده کنید.

افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور مناسب افرادی است که در کدنویسی حرفه‌ای نیستند. با این افزونه شما می‌توانید تمام قسمت­های وب­سایت خود را با امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌دهد در مدت‌زمانی کوتاه طراحی کنید؛ بدون آن‌که هیچگونه آموزشی در زمینه کدنویسی دیده باشید. همین امر موجب شده است تا افزونه‌ی المنتور جزو افزونه­های پرطرفدار باشد در میان دارندگان سایت‌های مختلف باشد.

افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور نیز مانند بسیاری از افزونها در دو نسخه‌ی رایگان و پرمیوم ارائه می­شود. در نسخه‌ی رایگان فقط این امکان به شما داده می‌شود که صفحات اصلی وب­سایت خود را طراحی کنید و قالب وب­سایت شما به صورت پیشفرض باقی می­ماند اما برای تغییر قالب وب­سایت از حالت پیشفرض به حالت شخصی که خود شما طراحی کرده‌اید (و همچنین طراحی صفحات آرشیو، صفحه معرفی و فروش محصولات، هدر، صفحه ارور ۴۰۴ و…) نیاز به نصب نسخه پرمیوم دارید.

 

در لیست پایین بخش­هایی از وب­سایت را که درنسخه رایگان می­توانید طراحی کنید آورده­ایم:

سربرگ: سربرگ سایت پاشنه‌آشیلِ سایت شماست و برای طراحی آن باید دقت و خلاقیت زیادی به‌خرج دهید. در نسخه‌ی رایگان افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور به‌راحتی می‌توانید سربرگ دلخواه خود را برای سایت موردنظرتان انتخاب کنید.

 

نظرات مشتریان: یکی از مهمترین ابزارهای هر سایتی، قسمت نظرات مخاطبان یا مشتریان است. در این قسمت شما می‌توانید نظر مخاطبان را درباره‌ی کیفیت سایت بدانید و یا اگر یک سایت فروش محصولات هستید، می‌توانید نظرات مشتریان را به‌راحتی جمع‌آوری کرده و از آن‌ها برای بهبود کارتان استفاده کنید. یادتان باشد که طراحی باکس نظرات یکی از مهمترین بخش‌های طراحی سایت است.

 

آیکون شبکه ­های اجتماعی: برای آنکه ارتباط مخاطبان سایت با شما بهتر و بیشتر شود، لازم است آیکون شبکه‌های اجتماعی را به‌همراه لینک آن‌ها در قسمتی از سایت قرار دهید تا مخاطبان بتوانند درصورت نیاز در کمترین زمن ممکن با شما ارتباط برقرار کنند. قابلیت قراردهی آیکون شبکه‌های اجتماعی یکی از امکانات خوب افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور است.

لیست برخی دیگر از قابلیت‌هایی که در افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور در دسترس شماست، در زیر درج شده است.

ویرایشگر متن / دکمه / گالری تصویر / کاروسل تصویر / ویدئو / جعبه تصویر / آیکون / شمارنده / نوار پیشرفت / کد کوتاه

 

اما افزونه المنتور چه مزایایی دارد؟

ویرایش آسان و پیش­نمایش: همانطور که اشاره شد طرز کار با این افزونه بسیار ساده است و هر فرد مبتدی توانایی استفاده از افزونه المنتور را خواهد داشت. مورد بعدی این است که شما می‌توانید در صفحه طراحی سایت پیش‌نمایشی از وب­سایت خود را ببینید؛ یعنی شما هر تغییری که در ویجت­های وب­سایت خود ایجاد می‌کنید را به‌صورت زنده در صفحه طراحی خواهید دید و دیگر نیازی به آپدیت‌کردن و رفتن به صفحه وب­سایت برای مشاهده تغییرات نیست. این قابلیت در کمتر افزونه­ی صفحه­ سازی وجود دارد.

قالب­های آماده شده: در این افزونه برای بخش­های مختلف سایت بیش از ۱۰۰ قالب آماده‌شده وجود دارد و استفاده از آن‌ها به‌صورت تک‌تک نیز امکان‌پذیر است.

ذخیره کردن صفحات: این قابلیت برای افرادی که طراح سایت هستند یا چندین وب­سایت را اداره می­کنند بسیار کاربردی ست. با این قابلیت می­توانید تمام صفحاتی را که ساختید ذخیره و برای دیگر وب­سایت­های خود استفاده کنید و دیگر لازم نیست که برای ساختن صفحات جدید زمان مصرف کنید.

تغییر سایز صفحه با افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور: تغییر سایز صفحات و بخش­های داخلی در این افزونه فراهم شده است، در صورتی که بسیاری از افزونه­های مشابه از این قابلیت برخوردار نیستند. اگر از قالب استاندارد استفاده کرده باشید می‌توانید بدون هیچ مشکلی عرض و طول تمامی قسمت‌های وب­سایت خود را به دلخواه تغییر دهید.

متن باز یا Open Source: این ویژگی امکان هر تغییری در افزونه را به شما می‌دهد و برای یک برنامه‌نویس هیچ چیزی بهتر از متن باز بودن افزونه نیست. البته برای استفاده از این قابلیت حتما نباید متخصص باشید اما نیاز است با کدهای  CSS آشنایی داشته باشید در غیر این صورت بهتر است برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی این کار را به یک فرد متخصص بسپارید.

ساختن صفحه با Drop & Drog: با کمی حوصله و سلیقه و فقط با کشیدن و رها کردن شما می‌توانید طراحی وب­سایت خود را به صورت دلخواه تغییر دهید.

سازگار بودن افزونه یواست سئو و افزونه‌ی صفحه­ ساز المنتور: وردپرس افزونه­ های سئوی قوی دارد که به بالارفتن رتبه‌ی وب­سایت در موتورهای جست‌وجوگر کمک می­کنند و از بخش­های مهم یک وب­سایت هستند. افزونه المنتور سازگاری کاملی با افزونه ­های سئو دارد.

سرعت بالا در بارگذاری: سرعت سایت یکی از مهم­ترین عوامل در ساخت یک سایت خوب است در صورت استفاده از افزونه المنتور شاهد هیچگونه کندی در هیچکدام از بخش­های سایت خود نخواهید بود.

 

طراحی ریسپانسیو: تمام بخش­هایی که با افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور ساخته می­شوند کاملا ریسپانسیو یا واکنش­گرا هستند؛ یعنی در نمایشگرهای موبایل، تبلت، لپ تاپ و … کاملا بدون مشکل نمایش داده می­شوند. برای این کار شما نیاز به کدنویسی ندارید بلکه فقط لازم است سایز فونت و فاصله و… را در قسمت تنظیمات وارد نمایید.

امکانات Redo/Undo: در افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور بعد از انجام هر عملی در طراحی وب­سایت خود، شما امکان بازگشت به تنظیمات قبل را دارید فقط کافیست از کلیدهای ترکیبی ctrl/Cmd + Z استفاده کنید، همچنین افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور لیستی از تمامی تغییراتی  را که در طراحی سایت خود انجام داده­اید به شما ارائه می­دهد.

افزونه صفحه ­ساز المنتور با زبان فارسی سازگاری دارد و شما می­توانید از افزونه‌ی فارسی ­ساز المنتور برای سهولت کار خود استفاده کنید. همچنین این افزونه بهترین عملکرد را در قالب‌های راست‌چین دارد.

صفحه ساز المنتور

چگونه افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور را نصب کنیم؟

برای انجام این کار دو روش وجود دارد. هر دوی این روش‌ها قابل اجرا هستند و می‌توانید به دلخواه یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

روش اول به صورت زیر انجام می­شود:
در ابتدا و پیش از انجام هر کاری از منوی وردپرس این مسیر را دنبال کنید: افزونه ­ها > افزودن

با سرچ کلمه elementor در قسمت جست‌وجوی افزونه­ ها، افزونه­ی صفحه­ ساز المنتور را نصب کنید. اگر می­خواهید به نسخه فارسی آن دسترسی داشته باشید باید افزونه­ی المنتور فارسی را جست‌وجو کنید. بعد از انجام تمام مراحل قبلی سپس روی دکمه­ ی فعال‌کردن کلیک کنید تا افزونه فعال شود.

روش دوم نصب از طریق دانلود فایل زیپ افزونه است:

برای انجام این روش پس از دانلود فایل افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور از سایت فعال شده مراحل زیر را انجام دهید و طبق الگوهای گفته‌شده عمل کنید.

در ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شوید و مسیر افزونه >  افزودن را دنبال کنید.

در مرحله بعدی در بالای صفحه بر روی گزینه­ ی «بارگزاری افزونه» کلیک کرده و سپس فایل زیپ افزونه ه­ای که دانلود کرده بودید را انتخاب کنید. حال افزونه شما نصب شده است و باید آن را فعال کنید.

یادتان باشد که بعد از فعال­سازی افزونه باید بسته ­ی فارسی‌ساز افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور را از پیشخوان وردپرس نصب کنید تا زبان و فونت­ های فارسی نیز اضافه شوند.

تنظیمات کلی افزونه صفحه ساز المنتور

منوی افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور از چهار بخش کلی، استایل، یکپارچه ­سازی و پیشرفته تشکیل می‌شود. برای آنکه بدانید هر چهار بخش این افزونه چه استفاده‌ها و چه امکاناتی دارند، می‌توانید ادامه‌ی این قسمت را بخوانید.

صفحه ساز المنتور

بخش کلی از چهار قسمت تشکیل شده است:

نوشته: در این قسمت نوشته ­هایی که بتوانند توسط افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور ویرایش شوند توسط شما مشخص می­شوند.

غیرفعال کردن رنگ­های پیش فرض: با انتخاب این گزینه المنتور رنگ ­ها را از پوسته ­ی انتخابی شما می­گیرد و رنگ­های پیش فرض افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور غیرفعال می­شوند. این امکان، راهی برای آن است که رنگ‌ها را بر اساس سلیقه‌ی خود بچینید.

غیرفعال کردن فونت ­های پیش فرض: انتخاب این گزینه عملکردی مانند غیرفعال کردن رنگ­ های پیشفرض دارد با این تفاوت که این بار این اتفاق برای فونت­ ها می­افتد. شما با استفاده از این بخش می‌توانید فونت‌های مدنظر خود را بر روی برنامه پیاده کنید تا متون قرارگرفته در سایت با فونت موردنظر شما نمایش داده شود.

رهگیری داده­ ها: اگر این گزینه را فعال کنید به افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور اجازه می‌دهید اطلاعات سایت شما را برای بهبود عملکرد خود دنبال کند. البته المنتور به شما این اطمینان را می­دهد که اطلاعات حساس شما را جمع‌آوری نکند.

 

بخش استایل شامل چه مواردی است؟

فونت پیش فرض: اگر نام فونت مورد نظر خود را در این بخش سرچ کنید می­توانید با انتخاب آن فونت، فونت را تبدیل به پیش­فرض صفحه­ ساز خود کنید یا حتی یک فونت را از حالت پیشفرض خارج کنید.

ابعاد پیش فرض صفحه: این قسمت برای آن تعبیه شده است که در آن ابعاد پیشفرض صفحات المنتور را مشخص کنید. با استفاده از این گزینه قابلیت انتخاب اندازه‌ی صفحات برای شما شخصی‌سازی می‌شود.

فاصله بین ابزارک­ ها: در این قسمت می­توان فاصله­ ی مورد نظر برای ابزارک ­ها را درج کرد. این فاصله بنا بر سلیقه‌ی شما می‌تواند متغیر باشد.

اندازه بخش کشیده: بخش کشیده یکی از گزینه ­های افزونه­ ی المنتور است که اندازه­ی آن به‌طور پیش فرض به نسبت برگه ­ها می­باشد.

سلکتور عنوان برگه: با وارد کردن نام سلکتور قالب می‌توانید عنوان برگه­ ها را مخفی کنید.

نقطه شکست تبلت: این، اصطلاحی است که برای نقطه‌ی تبدیل نمایشگر دسکتاپ به تبلت به‌کار می‌رود. به این معنا که شما باید برای نمایش سایت تان در دسکتاپ و سایر وسایل الکترونیکی اندازه‌های معین و مشخصی وارد کنید.

نقطه شکست موبایل: نقطه تبدیل نمایشگر تبلت به تلفن همراه نیز اصطلاحی برای تغییر اندازه‌ی نمایشگر است.. بر همین اساس تصویر ارسالی به نمایشگر تلفن همراه باید از تصویر دریافتی به نمایشگر تبلت کوچک‌تر باشد تا داده‌ها به‌خوبی نمایش داده‌شوند.

لایت باکس: فعال کردن این قسمت به شما این امکان را می­دهد که با کلیک بر روی تصویر، تصویر را در یک لایت باکس جداگانه ببینید. در واقع لایت‌باکس این امکان را فراهم می‌کند تا تصاویر بارگذاری‌شده در صفحه با کیفیتی بالاتر و بزرگنمایی بیشتر برای مخاطب نمایش داده شود.

 

  • یکپارچه ­سازی

بخش یکپارچه­ سازی در منوی افزونه‌ساز المنتور برای هماهنگی ابزارهای تحت وب و API کدهای آن‌ها طراحی شده است و شما با استفاده از این بخش می‌توانید ابزارهای تحت وب را با کدهای آن هماهنگ کنید.

 

  • پیشرفته

فراخوانی CSS: این فراخوان وظیفه دارد نمایشگرهای صفحات وب را در کنار هم چیدمان کند. به عبارت دیگر CSS وظیفه دارد مشخص کند که المنت‌های HTML چگونه باید برای مرورگر به‌نمایش گذاشته شوند.

شما با استفاده از فایل CSS می‌توانید استایل‌های مختلف سایت را مدیریت کنید. استایل‌هایی همچون رنگ و فونت به‌راحتی توسط فایل CSS قابل مدیریت‌‌اند.

تغییر سرعت بارگذاری: اگر دچار مشکل شوید این روش مناسب است درواقع این روش نوعی عیب یاب است.

 

چگونه باید از CSS استفاده کنیم؟

برای استفاده از CSS در HTML می‌توان از سه روش مختلف استفاده کرد. اینلاین، اینترلاین و اکسترلاین سه روشی هستند که CSS با آن‌ها قابل اجراست.

روش اینلاین: روش اینلاین زمانی استفاده میشود که بخواهیم یک استایل مشخص را بر روی یک المنت مشخص اجرا کنیم. البته باید در اجرای این روش بسیار دقت کنید، چراکه اجرای آن به احتمال زیاد موجب به‌هم‌ ریختن کدهای پیاده‌شده خواهد شد.

 

روش اینترلاین: اگر بخواهیم CSS را به HTML متصل کنیم، مناسب‌ترین روش اینترلاین است. درصورتی که این روش را برای اجرای CSS استفاده کنید، تمام کدهای CSS در تگ Head و Style قابل مشاهده هستند.

 

روشن اکسترلاین: ممکن است بخواهید برای فایل HTML استایلی مشخص تعریف کنید؛ در این صورت برای انجام این کار بهتر است از روش اکسترلاین بهره بگیرید. متخصصان این حوزه بهترین راه اجرای CSS در HTML را روش اکسترنال برآورد کرده‌اند. شما با استفاده از این روش می‌توانید یک فایل CSS را به چندین صفحه متصل کنید.

 

نتیجه‌گیری

همانطور که دیدید کارکردن با افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور چندان کار مشکلی نیست و به‌سادگی می‌توانید از پس آن برآیید. برای طراحی یک سایت کاربردی و حرفه‌ای نیازی به کدنویسی حرفه‌ای و وقت‌گیر نیست، تنها کافی است افزونه‌ی صفحه‌ساز المنتور را دانلود و از آن استفاده کنید.

 

4.7/5 - (12 امتیاز)
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
  • تمنا 2 سال پیش

    ممنون از محتوای مفیدتون خیلی به کارم اومد

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید