بهترین اسکریپت انجمن ساز

بهترین اسکریپت انجمن ساز

دسته‌بندی‌ها مقالات آموزشی
نویسنده زهرا امیدی
زمان مورد نیاز برای مطالعه 8 دقیقه

در فضای مجازی مکان هایی برای تبادل اطلاعات و نظر و مطرح کردن سوالات و گرفتن پاسخ از سایر کاربران ایجاد شده است که تالار گفتمان، انجمن یا فروم (Forum) نامیده می شوند. انجمن ها دارای قوانین و چارچوب از پیش تعریف شده ای هستند. فرد می تواند با ثبت مشخصات و اطلاعات شخصی خود در آنها عضو شده، به دلخواه نام کاربری انتخاب کرده، تصویر و امضای خاص خود را داشته باشند و در نظرسنجی ها و بحث ها مشارکت کند یا حتی مطالبی را به اشتراک بگذارند. در بسیاری از انجمن ها اگر فرایند ثبت نام صورت نگیرد، …

در فضای مجازی مکان هایی برای تبادل اطلاعات و نظر و مطرح کردن سوالات و گرفتن پاسخ از سایر کاربران ایجاد شده است که تالار گفتمان، انجمن یا فروم (Forum) نامیده می شوند. انجمن ها دارای قوانین و چارچوب از پیش تعریف شده ای هستند. فرد می تواند با ثبت مشخصات و اطلاعات شخصی خود در آنها عضو شده، به دلخواه نام کاربری انتخاب کرده، تصویر و امضای خاص خود را داشته باشند و در نظرسنجی ها و بحث ها مشارکت کند یا حتی مطالبی را به اشتراک بگذارند.

در بسیاری از انجمن ها اگر فرایند ثبت نام صورت نگیرد، فرد می تواند به عنوان میهمان صرفا ناظر و مطالعه کننده بحث ها و گفتگو های انجام شده باشد و به سایر امکانات دسترسی نخواهد داشت. در این مطلب سعی داریم تا شما را بیشتر با بهترین اسکریپت انجمن ساز آشنا کنیم.

بخش های اصلی انجمن های تحت وب

این انجمن ها، سیستمی مبتنی بر وب هستند که از سه بخش اصلی تشکیل شده اند:

  • صفحه یا بدنه اصلی که شامل فهرست انجمن ها است.
  • تاپیک (topic) که به بحث، عنوان، موضوع یا گفتگو اشاره دارد و اجزاء بدنه اصلی انجمن را در بر می گیرد.
  • پست (post) که به مجموع اطلاعات و مطالب ارسالی کاربران اطلاق می شود. 

در هر انجمن کاربرانی که در آن عضوند بر اساس میزان فعالیت، توانمندی ها و اطلاعاتی که به اشتراک می گذارند رده بندی می شوند و از سوی مدیریت سایت عنوان و درجه ای به آنها اختصاص داده می شود که به ترتیب از پایین ترین رده تا بالاترین رده به ترتیب کاربر ثبت شده، کاربر عادی، فعال، پرتلاش و مدیر گروه هستند.

کاربر ثبت شده: هر فردی به محض ثبت نام در انجمن یک کاربر ثبت شده محسوب می شود که می تواند پست ها را مطالعه کرده و به سوالات مطرح شده پاسخ دهد، اجازه دانلود مطالب و فایل ها را دارد، امکان ارسال گزارش خطا برای پست ها و نظرات خلاف قوانین انجمن را داراست، می تواند مطالبی که خود گذاشته است را اصلاح کرده یا حذف کند، قادر است به سایرین پیام خصوصی بدهد یا از آنها پیام خصوصی دریافت کند، آواتر انتخاب کند، به جستجو بپردازد و غیره.
مدیر سایت در مورد حدود اختیارات و امتیاز های مدیران انجمن ها تصمیم می گیرد.

انجمن ساز

طراحی هر انجمن اینترنتی بر اساس اسکریپت های از پیش آماده صورت می گیرد. البته امکان اینکه انجمن ها بر اساس اسکریپت های اختصاصی طراحی شوند که در اکثر مواقع بر اساس CMS های از پیش آماده است، وجود دارد.

CMS سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار کامپیوتری است که برای مدیریت ایجاد و اصلاح محتوای دیجیتال استفاده می شود. یک CMS معمولا برای مدیریت محتوای سازمانی و مدیریت محتوای وب استفاده می شود. دلیل این امر وجود اسکریپت های قوی و پشتیبانی از آنها است.

انواع اسکریپت انجمن ساز

اسکریپت های انجمن ساز در انواع مختلفی قابل تقسیم هستند:

Vbulletin (ویبولتین)

ویبولتین یکی از محبوب ترین سیستم ها و نرم افزارهای کاربردی در زمینه مدیریت انجمن محسوب می شود. البته این سیستم رایگان نیست. برنامه نویسی پی اچ پی در نگارش این سیستم به کار رفته است.

اولین نسخه این انجمن ساز در سال 1999 و تحت عنوان نسخه 1 ویبولتین منتشر شد که به سیستم UBB.classic شباهت بسیاری داشت. در سال 2013 پنجمین (و جدیدترین) نسخه ویبولتین عرضه شد که علاوه بر توجه خاصی که مسائل امنیتی داشته، انجمن ها را به سمت جامعه ای مجازی (مانند فیسبوک) سوق داده است که به کاربران اجازه می دهد علاوه بر پست گذاری در تاپیک، بتوانند برای هر مطلب نظر (کامنت) بگذارند.

همچنین نسبت به نسخه 4 ویبولتین، که در سال 2010 منتشر شده بود، سئو قوی و جهش یافته ای در اختیار کاربر بگذارد و به نصب پلاگین های جانبی مثل VBSeo نیازی نیست. از ویژگی های مثبت دیگر نسخه 5 آن می توان به ظاهر بهتر و استفاده از جی کوئری اشاره کرد.

XenForo (زنفورو)

این اسکریپت حرفه ای، که در سال 2009 و توسط دو توسعه دهنده و برنامه نویس ویبولتین به نام های داربی و سولیوان عرضه شده است، از UTF-8 پشتیبانی می کند. یکی از مزایای آن ساختار سئو فوق العاده و همچنین افزونه های کاربردی و متنوع آن است. زنفورو از HTML5 بهره می برد و امکان تغییر آسان ظاهر، رنگ و استایل را فراهم کرده است.

Mybb (مای بی بی)

سیستم مای بی بی که مخفف MyBulletinBoard است، بر اساس پی اچ پی و مبتنی بر دیتابیس MySQL نگاشته شده است. تم ها (پوسته) و افزونه (پلاگین) هایی که برای آن طراحی شده است فضایی حرفه ای تر به آن داده که مورد پسند کاربران است. کریس بولتون سازنده آن بوده و گروه مای بی بی پشتیبانی آن را بر عهده دارند. در نسخه 4/1 آن ابزارها و امکاناتی در اختیار کاربر قرار می گیرد که در میان انجمن سازهای دیگر جایگاه برتری برایش ایجاد می کند.

در ایران این سیستم یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین انجمن سازها محسوب می شود، به ویژه که برنامه ای رایگان است و انعطاف پذیری آن بسیار بالاست.

بهترین اسکریپت انجمن ساز

phpBB (پی اچ پی بی بی)

پی اچ پی بی بی (phpBB) یکی از مشهورترین اسکریپت انجمن سازهای دنیا به شمار می رود. به علاوه این انجمن ساز یک سیستم برای مدیریت محتوای فایل هم محسوب می شود که کاربر آن می توانند در فضای وب به انتشار مطالب مد نظر خود بپردازد. بیشتر فروم هایی که در ایران ساخته شده اند با استفاده از phpBB اند. این سیستم نرم افزاری متن باز است که کاربر به کد آن که به زبان پی اچ پی نوشته شده، دسترسی دارد؛ بنابراین اگر فرد در پی اچ پی دارای تخصص باشد می توان به سلیقه خود آن را تغییر دهد.

به علاوه، پنل مدیریت آن کامل است و نیازی نیست مجدداً برنامه نویسی صورت گیرد. علاوه بر اینکه همانند سایر انجمن سازها قابلیت ساخت شاخه برای هر مطلب در سایت را در اختیار گذاشته و به کاربر امکان انتخاب مدیر تاپیک را می دهد، گروه بندی و امتیاز بندی کاربران را نیز ممکن می سازد.

IP Board (آی پی بی)

این سیستم ده سال هست که آغاز به فعالیت کرده است و توسط شرکت IPS (Invision Power Service) عرضه شد. می توان این انجمن ساز را راه حلی نرم افزاری برای ایجاد انجمنی قابل اعتماد بر شمرد که باعث می شود تالار گفتگویی جذاب در وب داشته باشید؛ چرا که مجموعه ای جامع از ابزارها را در اختیار کاربران قرار می دهد که آنها را قادر می سازد در یک پلتفرم انجمن آنلاین، سریع و قابل اعتماد به گفتگو بپردازند.

به علاوه، شخصی سازی در آن بسیار راحت است و به مدیران سایت اجازه می دهد تا آن را دقیقاً مطابق با نیاز های خود تنظیم کنند. البته این انجمن ساز رایگان نیست.

انجمن ماشین های ساده (SMF)

این بسته نرم افزاری رایگان و قدرتمند به کاربر اجازه می دهد تا در عرض چند دقیقه انجمن آنلاین خود را راه اندازی کند. به زبان پی اچ پی نوشته شده و از دیتابیس MySQL استفاده می کند. به کاربر اجازه می دهد طراحی انجمن خود را سفارشی کند و کنترل کاملی بر آن را در اختیار وی قرار می دهد؛ به علاوه می توان آن را با سیستم های مدیریت محتوا همچون Mambo، XOOPS و غیره ادغام کرده و از افزونه نیز پشتیبانی می کند.

وانیلافروم (Vanilla Forums)

وانیلا به شما اجازه می دهد تا انجمن خود را بسازید، به کاربران سودمند جایزه دهید، به طور خودکار محتوا را مدیریت نمایید و به کاربران امکان همکاری در مدیریت را بدهید. این انجمن ساز با این دیدگاه ساخته شده است که منحصر به فرد بودن، درگیر کنندگی و چشم نواز بودن از الزامات ارتباطات آنلاین به شمار می رود. این انجمن ساز در کل رایگان است اما می توان حق اشتراک ماهیانه ای بابت برخی ویژگی های ممتاز پرداخت و به تمام امکانات آن دسترسی یافت.

فلاروم (Flarum)

فلاروم یکی از قدرتمندترین اسکریپت های انجمن است. این سیستم کمک می کند تا یک پایگاه اطلاعاتی برای کاربران خود راه اندازی کنید تا بتوانند اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. نصب آن را به صورت سریع و آسان امکان پذیر می کند. یکی از مزایای آن رایگان بودنش است.

این انجمن ساز دارای یک سیستم احراز هویت است که ثبت نام، ورود به سیستم، خروج از سیستم و بازیابی رمزهای عبور گم شده را امکان پذیر می کند. همچنین یک رابط کاربری ساده و جذاب ارائه می دهد.

انجمن ساده (Simple Forum)

Simple Forum نرم افزار پاسخگوی انجمن ممتاز است که می تواند برای تقویت کل وب سایت یا برای حفظ ارتباط با گروهی از افراد استفاده شود. دارای ویژگی های قدرتمندی است که به کاربر امکان می دهد در عرض چند دقیقه یک انجمن منحصر به فرد ایجاد کند. این ساده ترین و در عین حال قدرتمندترین راه برای فعال کردن بحث در وب سایت به شمار می رود.

بی بی پرس (bbPress)

کاربرانی که به دنبال ادغام نرم افزار وردپرس و انجمن هستند، باید بدانند که bbPress می تواند اولین انتخاب آنها باشد. این یک اسکریپت انجمن قدرتمند است که هنگام انتخاب نرم افزار انجمن باید در نظر گرفته شود. ویژگی اصلی آن سهولت یکپارچه سازی، سهولت استفاده، استانداردهای وب و سرعت است.

 

کلام آخر

سامانه فعال شده در این مقاله به خصوصیات ده مورد از پر کاربرد ترین و بهترین اسکریپت انجمن سازها اشاره کرد، که امید می رود مفید واقع شود. انتخاب از میان گزینه های موجود به نیاز های کاربر بستگی دارد و بر این اساس می توان بهترین را برگزید.

5/5 - (8 امتیاز)
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
  • حمید 2 سال پیش

    خیلی عالی بود ممنونم ازتون خسته نباشید

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید