نقشه وب سایت چیست؟
تصور کنید که قصد راه اندازی یک وب سایت را دارید؛ یکی از مهم ترین کارهایی که باید به آن رسیدگی کنید، ثبت کردن نقشه وب سایت در گوگل است. این کار تاثیر مثبتی بر بهینه سازی محتوا و پیشرفت سئو سایت دارد. زمانی که سایت شما از سایت مپ بهره مند باشد، موتور جستجو گوگل راحت تر می تواند موضوع آن را درک کرده و سایت شما را به کاربران پیشنهاد دهد. به همین دلیل است که نقشه وب سایت تاثیر بسزایی در بهبود سئو سایت دارد. در ادامه این مطلب از سامانه فعال شده قصد داریم تا شما …
تصور کنید که قصد راه اندازی یک وب سایت را دارید؛ یکی از مهم ترین کارهایی که باید به آن رسیدگی کنید، ثبت کردن نقشه وب سایت در گوگل است. این کار تاثیر مثبتی بر بهینه سازی محتوا و پیشرفت سئو سایت دارد. زمانی که سایت شما از سایت مپ بهره مند باشد، موتور جستجو گوگل راحت تر می تواند موضوع آن را درک کرده و سایت شما را به کاربران پیشنهاد دهد. به همین دلیل است که نقشه وب سایت تاثیر بسزایی در بهبود سئو سایت دارد. در ادامه این مطلب از سامانه فعال شده قصد داریم تا شما را با سایت مپ یا نقشه وب سایت، آشنا کنیم.
سایت مپ چیست؟
هدف اصلی از طراحی نقشه وب سایت، کمک به کاربران و موتورهای جستجو است تا به راحتی بتوانند محتوای مورد نظرشان را در سایت شما، پیدا کنند. به طور کلی به لیستی از صفحات سایت که بر اساس موضوع، نمودار سازمانی یا XML به صورت سلسله مراتبی به یکدیگر مرتبط شده اند و دستورالعملی برای گشت و گذار موتورهای جستجو در سایت ارائه می کنند، sitemap گفته می شود.
از آنجا که وجود این سایت مپ به گشت و گذار کاربران در سایت کمک می کند، تاثیر بسزایی در بهبود و ارتقا سئو آن خواهد داشت. همچنین وجود نقشه راه ضعف ها لینک سازی داخلی را پوشش می دهد تا گوگل بتواند به سادگی به مطالب مهم هر سایت، دسترسی داشته باشد. توجه داشته باشید که هدف شما از راه اندازی یک سایت، نمایش محتوا و مطالب آن به کاربران است؛ پس در صورتی که گوگل قادر به خواندن محتوای شما نباشد، شما نمی توانید به هدف خود برسید.
باید بدانید که موتورهای جستجو به صورت روزانه، مطالب مهم هر سایت را بررسی می کنند؛ به این کار خزیدن گفته می شود. حال در صورتی که صفحات شما از طریق لینک سازی داخلی مشخص نشده باشند، گوگل نمی تواند به خوبی آن ها را پیدا کرده و مورد بررسی قرار دهد.
انواع نقشه سایت
همانطور که پیش تر اشاره شد، گوگل به وسیله نقشه سایت می تواند محتوای شما را پیدا کرده و آن ها را کرال و ایندکس کند. در این بخش قصد داریم شما را با انواع نقشه سایت آشنا کنیم.
- Normal XML Sitemap :Normal XML Sitemap پر استفاده ترین نوع سایت مپ است. به طور معمول این نقشه ها به شکل یک نقشه سایت XML هستند که به صفحات مختلف وب سایت شما لینک خواهند شد.
Video Sitemap: از Video Sitemap برای راهنمایی گوگل به محتواهای ویدیویی استفاده می شود.
News Sitemap: هدف از نقشه سایت نیوز، کمک به گوگل است تا محتوایی مناسب با Google News را از سایت های تایید شده جمع آوری کند.
Image Sitemap: از این نقشه سایت برای کمک به گوگل در پیدا کردن محتوای تصویری استفاده می شود.
دلایل نیاز به سایت مپ
شاید برای شما سئوال باشد که ما چرا به نقشه سایت نیاز داریم؟ در پاسخ به این سئوال باید بگوییم که استفاده از نقشه سایت در هر شرایطی سبب بهبود و پیشرفت سایت شما خواهد شد. در ادامه به برخی از دلایل استفاده از سایت مپ، اشاره می کنیم.
- ممکن است که سایت شما تازه تاسیس باشد و لینک سازی داخلی و خارجی مناسبی نداشته باشد. از آنجایی که گوگل و crawlهای سطح وب، به دنبال لینک می گردند، اگر سایت شما لینکی نداشته باشد نمی توانند آن را پیدا کنند. نقشه سایت در این شرایط به کمک شما می آید و سبب می شود تا گوگل توانایی خواندن مطالب شما را داشته باشد.
- یکی دیگر از دلایل نیاز به نقشه سایت، بزرگی سایت شما است! شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید که ممکن است به دلیل بزرگی سایت، خزنده های گوگل نتوانند از صفحات بروز شده یا جدید آن با خبر شوند.
- استفاده از URL های داینامیک در محتوای سایت، یکی دیگر از دلایلی است که به نقشه سایت نیاز خواهید داشت.
- اگر آرشیو سایتتان به خوبی با صفحات فعال سایت لینک نشده، نقشه سایت می تواند در حل این مشکل به شما کمک کند.
- در صورتی که پیدا کردن سایتتان توسط موتورهای جستجو دشوار است یا محتوای غیر متنی سنگینی دارد، می توانید از نقشه سایت برای رفع این مشکل کمک بگیرید.
معرفی نقشه سایت HTML
نقشه سایت های HTML در حقیقت با زبان نشانه گذاری ابرمتنی Hyper text Markup Language نوشته می شوند. به طور معمول از این زبان برای نشان دادن ساختار سایت به کاربران، استفاده می شود. نقشه سایت HTML، اطلاعاتی از قبیل صفحات وب سایت و موقعیت آن ها در سایت را در اختیار گوگل قرار می دهد. این نوع از نقشه سایت، به صورت دیداری، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار کاربران قرار داده و به آن ها کمک می کند تا به قسمت های مختلف سایت، دسترسی داشته باشند.
گاهی ممکن است که سایت شما از صدها صفحه دسته بندی شده، تشکیل شده باشد؛ در چنین مواقعی، مخاطبین سایت شما گیج شده و نمی توانند تا محتوای مورد نیاز خود را از میان این حجم عظیم از صفحات، پیدا کنند.
در چنین مواردی است که نقشه سایت HTML، به کمک کاربران آمده و به آن ها کمک می کند تا به بخش های مورد نیاز خود، دسترسی پیدا کنند. علاوه بر نقشه سایت، لینک سازی داخلی نیز به کاربران در پیدا کردن محتوای مورد علاقه شان کمک کرده و سبب پیشرفت سئو سایت می شود. همچنین می دانید که با بهبود سئو سایت، رتبه آن در صفحه نتایج جستجو گوگل بالاتر رفته و میزان بازدید بیشتری جذب سایت شما می شود.
معرفی سایت مپ XML
سایت مپ XML در حقیقت به نقشه سایتی گفته می شود که با زبان نشانه گذاری قابل توسعه Extensible Markup Language نوشته شده است. این نوع از نقشه سایت، فقط برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو قابل مشاهده بوده و کاربران نمی توانند آن را ببینند. شما با استفاده از سایت مپ XML، به خزنده های گوگل می گویید که وب سایتتان از چند صفحه تشکیل شده است؛ علاوه بر این، به کمک این نقشه سایت، هر نوع بروز رسانی در سایت و ایجاد صفحات جدید در آن، به طور مستقیم به گوگل اطلاع رسانی می شود؛ در نتیجه استفاده از سایت مپ XML، تاثیر چشمگیری در افزایش سئو سایت خواهد داشت.
مزایای نقشه سایت چیست؟
در بخش های پیشین به برخی از مزایای استفاده از نقشه سایت، اشاره کردیم. در این بخش قصد داریم تا شما را با موارد بیشتری از مزایای نقشه سایت، آشنا کنیم.
- سایت مپ XML سبب می شود تا خزنده های گوگل وارد سایت شما شده و محتوای جدید آن را ایندکس کنند.
- نقشه سایت شما سبب می شود تا گوگل از موضوع و محتوای موجود در سایت شما با خبر شده و بتواند آن را به دیگران پیشنهاد کند.
- استفاده از نقشه سایت XML سبب خواهد شد که گوگل از آپدیت های سایت و فاصله زمانی آن ها نیز مطلع شود.
- اهمیت هر کدام از صفحات سایت شما توسط نقشه سایت تعیین می شود.
- داشتن یک سایت مپ مناسب می تواند بسیاری از ضعف های لینک سازی داخلی سایت شما را پوشش دهد.
سایت مپ داینامیک چیست؟
به طور معمول از ابزارهایی مانند screaming frog برای ساخت نقشه سایت استاتیک استفاده می کنند. مشکل این نوع از نقشه سایت این است که پس از ایجاد تغییر یا حذف صفحه، هیچ تغییری در نقشه سایت ایجاد نمی شود؛ بنابراین صاحب سایت مجبور است تا پس از هر تغییر کوچکی، دوباره به طراحی نقشه سایت پرداخته و آن را به گوگل معرفی کند. بر خلاف نقشه سایت استاتیک، در نقشه سایت های داینامیک، تمام تغییرات در ساختار سایت به صورت آنی و خودکار، در نقشه سایت اعمال می شوند و نیازی به دخالت صاحب سایت نیست. به طور کلی دو راه برای ساخت سایت مپ داینامیک وجود دارد:
- درخواست از برنامه نویس سایت برای یک اسکریپت سفارشی
- نصب یک ابزار یا پلاگین ساخت سایت مپ روی CMS
چه صفحاتی نباید درون سایت مپ باشند؟
شاید این سئوال در ابتدا، سئوالی عجیب بنظر برسد؛ اما دانستن اینکه چه صفحاتی نباید درون سایت مپ باشند، لازم و ضروری است. از جمله صفحاتی که نباید درون سایت مپ قرار بگیرند می توان به فهرست زیر اشاره کرد.
- صفحات با url غیر رسمی
- صفحات دارای محتوای تکراری
- صفحات pagination (صفحات پشت سر هم)
- نتایج جستجو در سایت
- urlهایی که با فیلترهای سایت به وجود می آید
- صفحات آرشیو
- هر گونه صفحات شامل ریدایرکت، خطای 404 و خطاهای سرور
- صفحاتی که توسط robot.txt بسته شده اند.
- صفحاتی که noindex شده اند
- صفحات ثبت نام یا پرداخت
فایل ایندکس نقشه سایت Sitemap index file چیست؟
یکی از فاکتورهایی که باید در زمان ساخت نقشه سایت در نظر داشته باشید این است که نقشه سایت نباید زیاد سنگین باشد. در صورتی که حجم نقشه سایت شما زیاد شد، می توانید آن را فشرده سازی کنید تا از شر فضاهای بیهوده، خلاص شوید. به طور کلی گفته می شود که حجم سایت مپ نباید بیشتر از 10 مگابایت شود. این حجم برابر 5000 لینک یا آدرس است. در صورتی که قصد دارید صفحاتی بیش از این تعداد را وارد نقشه سایت خود کنید، باید از sitemap index file، کمک بگیرید. استفاده از فایل ایندکس نقشه سایت به شما کمک می کند تا 50000 لینک را وارد سایت مپ خود کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا اطلاعاتی در رابطه با نقشه سایت، انواع آن، کاربردها و مزایای استفاده از آن و… در اختیار شما قرار بگیرد. اگر قصد طراحی سایت دارید یا می خواهید گامی بزرگ برای بهینه سازی سئو سایت خود، بردارید، حتماً سری به سایت سامانه فعال شده بزنید تا از کمک بهترین کارشناسان این حوزه، بهره مند شوید.
داشتم تو گوگل دنبال محتوا راجب به سایت مپ داینامیک میگشتم که محتوای شمارو خوندم خیلی عالی بود ممنونم
داشتم تو گوگل دنبال محتوا راجب به سایت مپ داینامیک میگشتم که محتوای شمارو خوندم خیلی عالی بود ممنونم