نقد و بررسی اجمالی
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، نیاز انسان به استفاده از راه های ارتباطی جدید و مدرن بیشتر شده است. اکثر مشاغل برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده خود، از اینترنت استفاده می کنند. اما در بین همه مشاغل نیاز به اینترنت در مشاغل آموزشی و آموزشگاهی بیشتر احساس می شود. این موسسات برای ارتباط با متقاضیان خود اقدام به طراحی سایت آموزشی می کنند تا بتوانند ارتباط درست و نزدیک با آنها داشته باشند.
با طراحی سایت آموزشی به الطبع افراد بیشتری به موسسه شما دسترسی خواهند داشت، نسبت به زمانی که شما یک آموزشگاه در یک شهر تاسیس کنید و فقط افراد همان شهر و منطقه از خدمات شما استفاده کنند. با توجه به نیاز روز افزون افراد به استفاده از اینترنت و رونق کسب و کارهای اینترنتی، فعالیت هایی مانند طراحی سایت کاربرد زیادی پیدا کرده اند.
سامانه فعال شده در این مطلب سعی دارد تا نکات طراحی سایت آموزشی را برای شما شرح دهد.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یا وب دیزاین، پروسه ای است که شامل لایه سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و پایبندی به اصول سئو میشود. به عبارت دیگر طراحی سایت یا وب دیزاین، طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی به منظور معرفی یک شرکت و خدمات آن و ارائه محصول آن شرکت را شامل می شود.
نخستین طراح وب، تیم برنرزلی بود که در سال 1991 اولین وب سایت را راه اندازی کرد. در اولین وب سایت طراحی شده توسط او از ابر متن ها و ایجاد ارتباط از طریق پست الکترونیک یا ایمیل استفاده شد. نخستین سایت طراحی شده به صورت متنی و ساده بود و در آن هیچ گونه گرافیک، تصویر و رنگ بندی به کار نرفته بود. جالب است بدانید که این سایت هنوز هم در دسترس است.
به صورت کلی طراحی سایت شامل چهار مرحله است:
1.طراحی وایر فریم
در مرحله اول، با توجه به نوع و هدف سایت و نیاز مشتری باید یک نمای کلی از سایت طراحی شود. این نمای کلی شامل یک نقشه کلی از صفحات سایت و انتخاب جایگاه و المان ها می شود.
2.طراحی گرافیک سایت
بعد از اینکه جایگاه المان های سایت را مشخص کردیم، باید سایت طراحی شود. این کار معمولا با توجه به نوع کسب و کار و خدمات و محصولاتی که قرار است ارائه شود و با استفاده از نرم افزارهای مختلف انجام می شود.
3. کد نویسی و برنامه نویسی
در این مرحله با توجه به اهداف و نیازها از روش ها و سیستم های مختلف مدیریت محتوا مانند وردپرس، استفاده می کنیم. البته تصمیم گیری در این بخش بیشتر طبق نیاز مشتری و بر اساس هزینه ها صورت می گیرد.
4. راه اندازی سایت
بعد از طراحی سایت، به راه اندازی سایت در بستر اینترنت جهانی اقدام می کنیم. در این مرحله یک هاست و نام دامنه مناسب تهیه کرده و سایت را پیکر بندی می کنیم و در اختیار عموم مردم قرار می دهیم.
به طور کلی برای طراحی و راه اندازی یک سایت حرفه ای به وجود دو تیم یا دو شخص نیاز داریم. تیم اول مسئول طراحی شکل و ظاهر سایت است (Front-end) و گروه دوم مسئول طراحی کد ها و سرور هایی است که برای کاربران قابل مشاهده نیست (Back-end).
انواع طراحی سایت
سایت ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند. ایستاتیک (Static Website) و دینامیک (Dynamic Website)
- سایت ایستاتیک یا ایستا:
در این نوع از سایت ها، فقط قسمت فرانتاند باید انجام شود. یعنی موضوعات و محتویات سایت برای یکبار انتخاب و جمع آوری می شوند. سپس هر کدام از صفحات به صورت جداگانه طراحی و بارگزاری خواهند شد. هر اقدامی در این نوع از سایت ها باید توسط کارشناس سایت انجام شود. از این مدل سایت ها بیشتر برای طراحی وب سایت های معرفی که معمولا محتوا و موضوعات آن برای مدت زیادی ثابت و بدون تغییر است، استفاده می شود.
- سایت دینامیک یا پویا:
بر خلاف سایت های ایستاتیک، در سایت های نوع دینامیک هم بخش فرانتاند و هم بخش بکاند باید برنامه نویسی شوند. این نوع سایت ها نیاز به تغییر متناوب محتوا دارند. در سایت های پویا برنامه نویس وظیفه پویا سازی سایت را به دوش می کشد و اسکریپتی طراحی می کند که سایت به صورت همیشگی پویا باشد.
ویژگی های یک طراح سایت حرفه ای
برای این که شما به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید، فراگیری مفاهیم اولیه و کسب تجربه از شروط اساسی و ضروری است. برای رسیدن به این هدف بهتر است گام های زیر را طی کنید:
1.گام اول یادگیری زبانHTML
همانطور که می دانید HTML مخفف عبارت Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری ابر متن است. از این زبان برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی وب سایت استفاده می شود. این زبان مطالب سایت را دسته بندی و برچسب گذاری (تگ) می کند. تگ ها، مشخص می کنند که در سایت از چه عناصری استفاده شده است.
2. گام دوم آموختن زبان CSS
اگر هدفتان این است که به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید، دومین گام یادگیری این زبان است. از این زبان برای زیبا سازی و فرم دادن به صفحات سایت به کار می رود. با استفاده ازاین زبان، می توانید ویژگی هایی مثل رنگ و فونت، سایز و ابعاد، نحوه چیدمان عناصر را در وب سایت خود و با توجه به سلیقه خود و مخاطبتان انتخاب کنید.
3. گام سوم یادگیری زبان جاوا اسکریپت
درست است که با یادگیری دو زبان قبلی می توانید یک سایت ایستاتیک را طراحی کنید، ولی امروزه مخاطبان بیشتر به سایت های پویا و تعاملی علاقه نشان می دهند. برای پویا کردن سایت، زبان جاوا اسکریپت از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است. از این زبان می توان برای برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل، اپلیکیشن های دسکتاپ، بازی و غیره استفاده کرد.
4.گام چهارم یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرورPHP
به طور کلی برنامه نویسان به دو دسته اند. دسته اول برنامه نویسان سمت کاربر یا Client-side هستند که ظاهر سایت را طراحی می کنند. دسته دوم برنامه نویسان سمت سرور یا Server-side هستند که منطق سایت را پیاده می کنند.
اما برای داشتن یک سایت حرفه ای و مفید، فقط داشتن ظاهر زیبا کافی نیست، بلکه علاوه بر آن داشتن محتوای درست و کارآمد هم ضروری است. داشتن یک زبان برنامه نویسی اهمیت بالایی دارد، مخصوصا زمانی که می خواهیم بین پایگاه داده و سرور و کاربر ارتباط بر قرار کنیم. با فراگیری یک زبان برنامه نویسی مثل php می توان اسکریپت هایی برای گرفتن اطلاعات ازکاربران طراحی کرد و سپس این اطلاعات را پردازش و دوباره به کاربر انتقال داد.
شرایط طراحی سایت آموزشی
علاوه بر اهمیت گام هایی که در بالا اشاره شد، برای طراحی یک سایت حرفه ای شرایطی حائز اهمیت است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. راه اندازی و طراحی یک سایت نیاز به 4 بخش اصلی و مهم دارد .
- انتخاب نام دامنه مناسب با کاربری سایت
- هاست یا به عبارت دیگر اجاره یک فضا برای ورود، ذخیره اطلاعات و محتویات سایت
- طراحی یک قالب زیبا و کاربردی متناسب با نیاز ها و اهداف سایت
- سیستم مدیریت و کنترل سایت
هزینه طراحی سایت آموزشی
برای شروع درست و اساسی هر کاری از جمله طراحی سایت باید هزینه هایی را پرداخت کنید. اینکه شما برای سایت خود چه امکاناتی درنظر دارید و یا اینکه آیا نیاز به پوسته اختصاصی دارید یا نه، یا اینکه سایت چه کاربردی برای کار شما دارد و مواردی از این قبیل می تواند در براورد هزینه هایی که متقبل می شوید، کمکتان کنند.
دامنه یا آدرس سایت شما که همان استفاده از پسوند هایی مثل .com و یا .ir می باشد نیز در هزینه شما موثر خواهد بود. آدرس سایتی که انتخاب می کنید به صورت سالانه یا پنج ساله اجاره داده می شود تا زمانی که اجاره را پرداخت کنید، این آدرس متعلق به شما خواهد بود. در غیر این صورت متقاضی دیگری می تواند مالک آن شود.
مورد دیگر در برآورد هزینه، هاست است. هاست، سیستمی است که در طول شبانه روز متصل به اینترنت است. اینکه شما سایت خود را روی چه هاستی طراحی کنید و این هاست در چه کشوری قرار گرفته باشد، نکته مهمی در برآورد هزینه است. هزینه هاست به صورت سالانه یا ماهیانه حساب می شود.
طراحی سایت ها امروزه به دو روش انجام می شود. طراحی سایت با استفاده از کد نویسی و روش دوم طراحی سایت با استفاده از سیستم های آماده. انتخاب هر کدام از این روش ها هزینه جدا و متفاوتی خواهد داشت.
از دیگر هزینه های طراحی سایت، هزینه آموزش است. وقتی سایت را طراحی کردید، برای مدیریت و کنترل آن نیاز به آموزش دارید. هم چنین برای موفقیت یک سایت محتوا اهمیت زیادی دارد. محتوا باید جذاب و بروز و سئو شده باشد تا سایت شما بتواند در گوگل رتبه خوبی دریافت کند. هزینه تولید محتوا با توجه به سابقه کارشناس تولید محتوا متفاوت خواهد بود.
ویژگی های طراحی سایت آموزشی
سایت های آموزشی با توجه به هدف و کاربردی که دارند ویژگی های خاصی را شامل می شوند، که در ادامه به تعدادی از این ویژگی ها اشاره می کنیم:
- ریسپانسیو بودن در طراحی سایت آموزشی
امروزه استفاده از تلفن همراه و تبلت های هوشمند برای ورود به فضای مجازی متداول شده است. با توجه به این شرایط ریسپانسیو و واکنش گرا بودن برای یک سایت از ویژگی های ضروری است. تحقیقات نشان داده که حدود پنجاه در صد از کاربران از موبایل و تبلت برای ورود به سایت استفاده می کنند. پس در صورتی که سایت شما قابلیت نمایش در تبلت و موبایل را نداشته باشد در صد زیادی از مخاطبانتان را ازدست خواهید داد.
- انعطاف پذیری در طراحی سایت آموزشی
معمولا سایت های آموزشی باید طوری طراحی شوند که مطابق با نیاز کاربران و پاسخگوی تمام مخاطبان خود باشند. هم چنین باید نسبت به نیازهای آینده کاربران خود منعطف باشند. یعنی امکان حذف و اضافه کردن قسمت هایی ازسایت با توجه به نیاز روز وجود داشته باشد.
- مشخص بودن اهداف و ماموریت
وب سایت های آموزشی انتظارات و اهدافی متفاوت با سایر سایت ها دارند؛ بنابراین بهتر است قبل از انتخاب قالب و طراحی سایت اهداف خود را به طور دقیق مشخص کنید. برای مثال، اگر قصد دارید مطالبی برای کودکان ارائه دهید، باید ظاهر سایت و چیدمان عناصر آن را به نحوی طراحی کنید که برای کودکان جالب باشد.
- انتخاب رنگ های متناسب با سایت آموزشی
دقت داشته باشید که رنگی که برای سایت خود انتخاب می کنید با لوگوی آموزشگاه تان و پوسترها و بروشورهای موسسه تان هم خوانی و تناسب داشته باشد. به طور کلی در سایت های آموزشی باید از رنگ های خنثی و تاییدی مثل سبز، آبی و قهوه ای و غیره استفاده کرد. چون این طیف رنگ ها حس تکامل، اعتماد، قدرت و جدیت را انتقال می دهند. برای این کار بهتر است از روانشناسی رنگ ها کمک بگیرید.
- تمرکز و هدف اصلی سایت ارائه اطلاعات باشد
سایت های آموزشی تا حد امکان باید مطالبی در ارتباط با فیلد کاریشان ارائه کنند. افرادی که در اینترنت به دنبال اطلاعات خاصی هستند به راحتی جذب سایت هایی می شوند که اطلاعات را به صورت دسته بندی در اختیار مخاطب قرار می دهند. به طور کلی توصیه می کنیم در سایت های آموزشی بیشتر از ظاهر و طراحی باید به محتوا دقت کنید.
- بکارگیری انواع عناصر تصویری
برای معرفی سایت خود و انواع خدمات یا محصولاتی که ارائه می دهید، بهتر است از عناصر تصویری هم استفاده کنید. حتی می توانید از روش های تعاملی مثل چت آنلاین استفاده کنید. دقت داشته باشید هدف ایجاد حس مهم بودن و جلب اعتماد کاربران باشد.
کلام آخر
اگر شما بتوانید سایتی طراحی کنید که با وجود حرفه ای بودن، در عین حال استفاده از آن آسان باشد، می توانید موقعیت ها و موفقیت های زیادی برای شرکت آموزشی خود فراهم کنید. طراحی چنین سایتی مخاطبان زیادی را به خود جذب می کنید. همچنین می توانید مدرسان بهتری استخدام کنید. با این کار نه تنها با خود دانش آموزان بلکه با والدین آنها ارتباط موثر تری برقرار می کنید.
توصیه می کنیم برای طراحی سایت آموزشی یا هر نوع سایت دیگری به افراد حرفه ای در این زمینه مراجعه کنید که قبلا تجربه چنین کاری را داشته اند. از سایت هایی که شما را در این زمینه راهنمایی خواهند کرد سامانه فعال شده است که به تمامی سوالات شما در این امر پاسخ خواهد داد. طراحی سایت آموزشی در سامانه فعال شده به بهترین شکل ممکن صورت می گیرد و تا انتهای کار همراهتان هستند تا نظرات و سلیقه شما را نیز در کار اعمال کنند.
تیم شما انقدر حرفه ای هست ادم دلش نمیاد براتون کامنت نزاره خیلی زحمت کشیدن
با سلام احترام باعث افتخار ماست توانستیم رضایت مشتری خوبی مثل شما را به دست بیاریم
جناب آقای حامی واقعا خواستم از این طریق ازتون تشکر کنم چون همه جوره پای کار سایت من بودین و پشتیبانی عالی ای داشتید
عرض ادب و ادب همکاری با شما باعث افتخار ما بود سرکار خانم محبوبی عزیز
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری شوید
ورود به حساب کاربری